dunav-za-sajt.jpg

 

  

 

Ukupno: 75

Danas: 75

Juče:

 

VENECIJA 2018

VENECIJA je glavni grad istoimene pokrajine Venecije u regiji Veneto. Grad je poznat po kanalima, gondolama i bogatoj istoriji i bio je središte Mletačke Republike, kada je bio poznat i kao "Dominantna" (La Dominante), "Spokojna" (Serenissima), "Kraljica Jadrana", "Grad vode", "Grad mostova", i "Grad svetlosti". Često ga s razlogom, smatraju najlepšim gradom na svetu. U blizini Venecije nalazi se poznato letovalište Lido di Jesolo koje je jedno od najpopularnijih letovališta severnog Jadrana, poznato po plavetnom moru i dugoj peščanoj plaži. Ovo letovalište je namenski građeno u dužini od 7 km. Najdalja ulica u Lidu di Jesolu nalazi se 200 m od mora. Ima veliki broj restorana, kafića, noćnih klubova.

 Galerija slika:

 PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan: BEOGRAD - …
Polazak iz Beograda u 21.00h sa parkinga kod O.T.C. Buvljak u ulici Jurija Gagarina N. Beograd. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije, uz kraće pauze.

2.dan: … - TRST – PALMANOVA - LIDO DI JESOLO
Dolazak u Trst u jutarnjim satima, kraća šetnja centrom grada sa obilaskom srpske crkve Sv. Spiridona. Odlazak u veliki trgovački centar Palmanova Outlet Village. Popodne dolazak u Lido di Jesolo, smeštaj u hotel i slobodno vreme. Večera. Noćenje.

3.dan: LIDO DI JESOLO - VERONA - PADOVA - LIDO DI JESOLO
Doručak. Slobodan dan ili fakultativno izlet za Veronu i Padovu. Obilazak Veronem grada Romea i Julije: Trg Bra, Arena, Gospodski trg, palata i grobnica porodice Skalidjeri, Romeova kuća i Julijin balkon. Odlazak za Padovu, u kojoj se nalazi stari univerzitet, kao i druga botanička bašta na svetu. Danas je to grad sa elitnom industrijom i veoma značajnim medicinskim institucijama. Zadržavanje na najvećem gradskom trgu i obilazak crkve San Antonio Apolinare.
Slobodno vreme do 18.00 h. kada je predviđen povratak za Lido di Jesolo. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.
4.dan: LIDO DI JESOLO – VENECIJA
Doručak. Dolazak do luke Punta Sabioni i vožnja brodom do Trga Sv.Marka, u Veneciji. Razgledanje najužeg centra prestonice nekada moćne Mletačke Republike (IX-XVIII vek), Bazilike Sv. Marka sa mozaicima, Duždeve palate, Mosta uzdisaja, Mosta Rialto, crkve Santa Maria della Salute u kojoj se nalaze dela Ticijana i Tintoretija, Kasa d`Oro jedne od najlepših palata u Veneciji poznate kao „Zlatna kuća“ zbog pozlaćenih i šarenih spoljnih zidova. Slobodno vreme do 17.00h.
Povratak brodom do Punta Sabioni i nastavak puta za Beograd sa usputnim pauzama radi odmora.

5.dan: BEOGRAD…Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

 

TERMINI PUTOVANJA:  

 

Doplata za 1/1 sobu xx €. Deca do 12 god. u pratnji 2 odrasle osobe imaju popust xx €.

Cena aranžmana obuhvata:
* prevoz na navedenoj relaciji autobusom turističke
klase, visokopodni ili dabldeker / audio, video, AC
* smeštaj u hotelu 3* u Lido di Jesolu na bazi 2
polupansiona ili noć/doručak (doručak- buffet
samoposluživanje, večera klasičan meni)
* obilazak Venecije u pratnji vodiča
* organizaciju i vođstvo puta

 

Cena aranžmana ne obuhvata:
* brodsku kartu i check point Punta Sabioni -
Venecija - P.Sabioni....15 € , deca do 12g.- 10 €
* međunarodno zdravstveno osiguranje
* fakultativni izlet Verona–Padova 20 € (deca 15 € )
Min. za realizaciju fakultative je 25 osoba
* Ulaznice za muzeje, izložbe i slično