dunav-za-sajt.jpg

 

  

 

Ukupno: 67

Danas: 67

Juče:

 

Budimpešta

 

Budimpešta je glavni grad Mađarske. Broji oko 2 miliona stanovnika. Dunav razdvaja grad na Budim i Peštu. Budim-brdoviti deo, koji je šarmantnija i starija oblast, u čijoj atmosferi doprinose kaldrmisane ulice, male živopisne kuće i srednjovekovna kultura. Pešta je smeštena na prostranom i ravnom terenu i ona je komercijalna oblast.

  

 

Program putovanja:

 

1.Dan –   Sastanak putnika u 23:00 h, Novi Beograd, parking Otvorenog tržnog centra (buvljak), polazak u 23:30 časa. Iz Novog Sada u 00:45 h  sa parkinga kod Lokomotive. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. 

 2.Dan –  Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Panoramsko upoznavanje grada sa vodičem: obilazak Trga heroja, Andraši bulevara, Bazilike Sv. Ištvana, Parlamenta, Ribarske tvrđave, Brda Sv. Gelerta, Citadele. Slobodno vreme za šetnju Vaci ulicom do odlaska u hotel. Smeštaj u hotel oko 14:00 časova. Uveče (fakultativno) krstarenje Dunavom i noćno razgledanje  Budimpešte sa vodičem. Ko ne želi na fakultativni izlet ima slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje. 

 3.Dan  -  Doručak. U 10:00 h  fakultativni polazak za Višegrad i Estergom. Višegrád je poznat po ostacima rano renesansne letnje palate mađarskog kralja Matije Korvina i srednjevekovne tvrđave.Razgledanje sa vodičem i slobodno vreme za šetnju po ovom gradiću.  ESTERGOM Razgledanje grada. Estergom je bio glavni grad Kraljevine Mađarske između 10 i 13. veka i bio je kraljevski grad sve dok se tadašnji mađarski kralj Bela IV nije prvo premestio u Višegrad i posle u Budim. Estergom je i danas sedište primaša (prímás) katoličke crkve u Mađarskoj. Grad ima poznati muzej hrišćana (Keresztény Múzeum), gde je najveća umetničkih kolekcija vezanih za crkvu i hrišćanstvo u Mađarskoj. Takođe grad ima i baziliku koja je najveća u Mađarskoj. Po pesmi iz Nibelunga, Estergom je bio Atilino sedište. Povratak u Budimpeštu i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Ko ne želi na fakultativni izlet ima slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

 4.Dan -Doručak. Napuštanje hotela. U 10:00 h  fakultativni polazak za Sent Andreju. Razgledanje sa vodičem: obilazak spomen kuće Jakova Ignjatovića, Saborne i Preobraženske crkve i muzeja, Trga Vuka Karadžića  i slobodno vreme za šetnju po ovom baroknom gradiću, nerazdvojno vezanim za srpsku istoriju. Povratak u Budimpeštu. Ko ne želi na fakultativni izlet ima slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 18:00 h polazak za Srbiju iz centra grada. Vožnja sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. 

 5.Dan - Dolazak u Novi Sad / Beograd u ranim jutarnjim časovima (u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima). Kraj programa.

 CENA ARANŽMANA  XX €

 doplata za 1/1 sobu X X €/ jednokrevetna soba na upit

 

 Cena aranžmana obuhvata:

  - prevoz autobusom turisticke klase (tv,dvd,klima) solo ili dubble decker, od 16 do 87 mesta, na navedenoj relaciji  /

  mesta se  određuju prema prijavi;

 - smeštaj u hotelu  3* na bazi 2 N/D ( doručak švedski sto) u 1/2 i 1/2 +1 sobama, po lokalnoj  kategorizaciji;

 - panoramsko razgledanje Budimpešte sa stručnim vodičem;

 - usluge pratioca grupe (predstavnik agencije);

 - troškove organizacije putovanja.

 Cene aranžmana ne obuhvata

- fakultativne izlete (minimum 25 osoba)

- međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku osuguravajuće kuće

- ostale nepomenute individualne troškove.

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 40 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

 Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja  Master Holidays Licenca OTP 40/2017