dunav-za-sajt.jpg

 

  

 

Ukupno: 41

Danas: 41

Juče:

 

8. MART
VRNJAČKA BANJA

2 dana - autobuski prevoz

Ovo putovanje prenosi sreću i dobro raspoloženje. Uživajte u osećanju da mislimo na Vas.

                                           

                                      


Program putovanja - 2 dana:

 

1. dan: BEOGRAD

Polazak u 08:00 časova. Vožnja autoputem do Kruševca. KRUŠEVAC je bio srednjevekovna srpska prestonica. Danas ima preko 75.000 stanovnika na teritoriji grada i oko 150 hiljada stanovnika na teritoriji opštine. Razgledanje muzeja, rkve Lazarice i Lazarevog grada. Nastavak puta preko Trstenika do Manastira Ljubostinja. Manastir LJUBOSTINJA se nalazi u blizini Trstenika i 17 km južno od Vrnjačke Banje. Smešten je u dolini male planinske reke (Ljubostinjska reka). Posvećen je Uspenju presvete Bogorodice. Manastir je građen od 1388. do 1405. godine. U Ljubostinji su sahranjene kneginja Milica, žena kneza Lazara i monahinja Jefimija, koje su se posle Kosovske bitke ovde zamonašile sa brojnim udovicama srpskih vlastelina izginulih u bojevima na Marici i Kosovu polju. Danas je Ljubostinja ženski manastir koji čuva i održava oko pedeset monahinja. Razgledanje manastira i kraće sloboddno vreme. Nastavak puta do Vrnjačke banje. Smeštaj  Svečana večera sa muzičkim programom. Noćenje.

2. dan: VRNJAČKA BANJA

Doručak. Slobodno prepodne. VRNJAČKA BANJA ima veoma dugu tradiciju lečilišta. Na vrnjačkom toplom mineralnom izvoru u vremenu od II do IV veka Rimljani su izgradili lečilište i oporavilište AQUAE ORCINAE. O tome svedoče i arheološki nalazi u užem jezgru rimske banje, odnosno, bazena za kupanje, rimskog izvora tople mineralne vode (Fons Romanus) i mnoštvo kovanog novca koji ostavljan u lekovitom izvoru. Ovde su na lečenje i oporavak mahom dolazili rimski legionari, kao i romanizovana aristokratija starosedelaca. Razvoj moderne Vrnjačke Banje započeo je 1868. godine radom “Osnovatelnog društva topple mineralne vode u Vrnjcima”, najstarije turističke organizacije na Balkanu.

Ručak. Odlazak do Manastira Žiča koji se nalazi u blizini Kraljeva. Manastir ŽIČA zajedno sa crkvom Svetog uspenja je sagradio prvi kralj Srbije, Stefan Prvovenčani. Manastir je uništen u 13. veku, ali je ponovo sagradio kralj Stefan Milutin početkom 14. veka. Razgledanje manastira-zadužbine Stevana Prvovenčanog, zatim nastavak putovanja prema Beogradu. Vožnja sa usputnim pauzama radi odmora.

BEOGRAD - Dolazak u večernjim satima.

 

CENA aranžmana po osobi: XX dinara

 

Aranžman radjen na bazi minimum 45 plativih putnika

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana pre planiranog polaska, ili da koriguje cenu za odgovarajući iznos.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora agencije Master holidays, licenca broj OTP 40/2017